Вы вошли как Гость | Группа " ГостиПриветствую
Вас Гость" | RSS
Вт 10.03.2026, 19:54:11
|
Хто вже ставив пластикові лотки для відведення дощової води
|
|
xtrance1991 Регистрация 12.02.2025
| Дата: Ср, 25.02.2026, 18:19:51 | Сообщение # 1 |
|
Подполковник
Статус: Offline
|
Хочу спитати тих, хто вже монтував у себе в дворі пластикові лотки для відводу дощової води: як відчувається поведінка такої системи під час сильних злив? Чи реально після кожного дощу стояти у дворі калюжі, чи вода нормально відводиться у напрямку, який ви передбачили? І ще запитання: чи потрібен особливий ухил траншеї, щоб вода йшла сама, не застоюючись? Бо я начитався, що навіть невеликий нахил у потрібному напрямку значно підсилює ефективність.
Сообщение отредактировал xtrance1991 - Ср, 25.02.2026, 18:48:57 |
| |
|
|
vasya195 Регистрация 23.07.2022
| Дата: Ср, 25.02.2026, 18:20:50 | Сообщение # 2 |
Полковник
|
Якщо коротко про мій досвід, то пластикові водовідвідні лотки у приватному дворі працюють цілком ефективно, якщо все правильно спланувати. Основні слухи: дощову воду збираєте по всій лінії стоку, а потім лотки ведуть її до вибраної точки відведення, де вона або йде у ґрунт, або у підключену систему. Важливо, щоб лотки були встановлені із невеликим ухилом до точки зливу, тоді вода не застоюється. Також частину води може заважати прибирати сміття з ґраток, тому іноді доводилося їх прочищати вручну.
Сообщение отредактировал vasya195 - Ср, 25.02.2026, 18:41:32 |
| |
|
|
xtrance1991 Регистрация 12.02.2025
| Дата: Ср, 25.02.2026, 18:22:32 | Сообщение # 3 |
|
Подполковник
|
Дякую за відповідь, це реально допомагає зрозуміти загальну картину. Тепер ще хочу уточнити: коли ви встановлювали пластикові лотки, чи доводилося нарощувати довжину більше ніж один метр? Бо я бачив, що стандартна довжина лотка є 1 метр і можна стикувати кілька модулів у ряд. І ще питання – як ви облаштовували крапку, куди вода з цих лотків мала йти? У мене план – зробити найнижчу точку у кутку ділянки, але боюся, що не вистачить ухилу. І при цьому ще є питання по очистці решіток: коли сильний дощ, іноді листя і дрібне сміття затримується на гратах, і я не до кінця розумію, як це все чистити під час експлуатації, щоб не заважати нормальному потоку води.
Сообщение отредактировал xtrance1991 - Ср, 25.02.2026, 18:39:52 |
| |
|
|
vasya195 Регистрация 23.07.2022
| Дата: Ср, 25.02.2026, 18:42:01 | Сообщение # 4 |
Полковник
|
Цитата xtrance1991 (  ) Дякую за відповідь, це реально допомагає зрозуміти загальну картину. Тепер ще хочу уточнити: коли ви встановлювали пластикові лотки, чи доводилося нарощувати довжину більше ніж один метр? Бо я бачив, що стандартна довжина лотка є 1 метр і можна стикувати кілька модулів у ряд. І ще питання – як ви облаштовували крапку, куди вода з цих лотків мала йти? У мене план – зробити найнижчу точку у кутку ділянки, але боюся, що не вистачить ухилу. І при цьому ще є питання по очистці решіток: коли сильний дощ, іноді листя і дрібне сміття затримується на гратах, і я не до кінця розумію, як це все чистити під час експлуатації, щоб не заважати нормальному потоку води. Так, у мене довелося робити довшу лінію лотків, бо стандартні секції по 1 метру можна легко стикувати, але треба передбачити правильний ухил, щоб вода йшла без зупинок у потрібному напрямку. Коли встановлював у себе, я робив траншею з невеликим нахилом, ретельно вирівнював підставу, і лотки ставили так, щоб вони природно спрямовували воду до зливної точки або у підключений дренаж. Саме це і називають ливнівка https://www.vodaland.com.ua/catalog....max_500 у побутовій мові — система збору та відведення зливових вод. Пам’ятай, що якщо ухилу мало, вода може стояти і навіть повертатися назад, тому вона має бути відразу ж направлена у найнижчу точку, куди ти плануєш скидання.
Ще поради: на початку добре продумай, куди вода буде йти — в ґрунт, у підземну трубу, чи в інше місце, і вимірюй ухил по всій довжині лотків. Якщо решітки швидко забиваються сміттям, регулярно прочищай їх, особливо після осіннього листопаду. Ще я дивив увагу на магазин VODALAND, бо там є готові пластикові лотки різної довжини та комплектації, і це справді спрощує облаштування системи поверхневого водовідведення, а їх асортимент дозволяє підібрати правильну модель для вашого двору і довжину лінійного водовідведення під ваші потреби.
|
| |
|
|
note4xringoo230917 Регистрация 22.11.2025
| Дата: Ср, 25.02.2026, 20:50:57 | Сообщение # 5 |
|
Рядовой
|
Спасибо за информацию
|