Який фільтр для води кращий?
|
|
maxmer3 Регистрация 28.03.2025
| Дата: Чт, 08.05.2025, 09:24:09 | Сообщение # 1 |
Сержант
Статус: Offline
|
Хочу встановити фільтр для очищення води в квартирі, але зіткнувся з величезною кількістю варіантів. Є фільтри-глечики, проточні, зворотного осмосу, різні бренди — Ecosoft, Aquafor, Бар'єр, Brita, Новая Вода тощо. Одні обіцяють кришталево чисту воду, інші — збереження мінералів, ще інші — простоту в обслуговуванні.
Живу у багатоповерхівці, вода з крана має присмак хлору, іноді буває з домішками іржі. Тому хочу знайти оптимальне рішення, щоб і якість води була висока, і не доводилося щомісяця змінювати картриджі за шалені гроші.
Який тип фільтра порадите? Чи є сенс встановлювати систему зворотного осмосу? Яким брендам можна довіряти? Буду дуже вдячний за конкретні поради!
|
|
|
|
androidskladru Регистрация 26.04.2025
| Дата: Чт, 08.05.2025, 13:45:55 | Сообщение # 2 |
Рядовой
|
Дуже знайома ситуація — сам нещодавно проходив цей шлях вибору. Важливо спочатку зрозуміти, яка саме проблема з водою. Якщо присутні запах хлору та механічні домішки (іржа, пісок), то найкраще допоможе багатоступенева проточна система з префільтрацією.
Я зупинився на системі Ecosoft Standard — це фільтр з трьома колбами, який встановлюється під мийку. Він затримує великі частки, хлор, важкі метали й органіку. Вода після нього набагато приємніша на смак, і головне — без запахів.

Зворотний осмос теж гарна річ, але потрібно врахувати, що він повністю демінералізує воду, а також потребує накопичувального бака та регулярної заміни картриджів. Якщо у вас в родині маленькі діти або проблеми з якістю води серйозні — осмос виправданий. Але для звичайного використання достатньо хорошого проточного фільтра.
|
|
|
|
oivanova74 Регистрация 26.04.2025
| Дата: Чт, 08.05.2025, 18:48:03 | Сообщение # 3 |
Рядовой
|
Ми встановили систему Aquafor Кристалл, яка теж ставиться під мийку. Вона займає мінімум місця і має модулі, які легко змінювати. Вода після неї приємна на смак, без запахів, і чайник майже не забруднюється накипом.
Щодо осмосу — він добре очищає, але я особисто вважаю, що для питної води краще залишати хоч якісь мінерали. Якщо все ж будете схилятись до зворотного осмосу, шукайте моделі з мінералізатором.
До речі, нещодавно натрапив на гарне обговорення цієї теми на іншому форумі — там багато відгуків та реального досвіду користувачів. Ось посилання: https://boryslav.do.am/forum/33-21807-1 — раджу почитати, допоможе сформувати об'єктивну думку.
Успіхів з вибором, і нехай вода буде чистою!
|
|
|
|