|
Які ліки не можна перевозити через кордон України?
|
|
vasya195 Регистрация 23.07.2022
| Дата: Пн, 15.09.2025, 15:13:08 | Сообщение # 1 |
Полковник
Статус: Offline
|
Друзі, підкажіть, будь ласка, хто має досвід повернення в Україну з-за кордону з аптечкою. Цікавить саме питання обмежень на ліки, адже я часто беру з собою різні препарати для побутових потреб, але не впевнений, чи всі вони дозволені. Можливо, є чіткий перелік того, які медикаменти можуть викликати проблеми на митниці. Не хотілося б потрапити у неприємну ситуацію через незнання правил.
|
| |
|
|
xtrance1991 Регистрация 12.02.2025
| Дата: Пн, 15.09.2025, 15:13:52 | Сообщение # 2 |
|
Подполковник
|
Я колись стикався з подібним, коли теж хвилювався, що певні препарати можуть стати причиною затримки на кордоні. Загалом існують певні групи ліків, які підлягають суворішому контролю, зокрема ті, що містять сильнодіючі компоненти або мають психотропні властивості. Тож важливо не лише мати їх в оригінальній упаковці, а й мати рецепт чи довідку від лікаря. Хоча більшість звичайних засобів для щоденного використання проблем зазвичай не викликають.
|
| |
|
|
vasya195 Регистрация 23.07.2022
| Дата: Пн, 15.09.2025, 15:17:17 | Сообщение # 3 |
Полковник
|
Дякую за уточнення, але я все одно почуваюся невпевнено. Бо знаю, що навіть невеликі кількості ліків можуть вважатися «підозрілими», якщо вони входять до списку контрольованих. А коли подорожуєш з дітьми, то завжди береш із собою багато різного – від жарознижуючих до засобів від алергії. Не хочеться мати проблем на кордоні лише через те, що не перевірив правила заздалегідь.
|
| |
|
|
xtrance1991 Регистрация 12.02.2025
| Дата: Пн, 15.09.2025, 15:18:40 | Сообщение # 4 |
|
Подполковник
|
Найкраще у твоєму випадку – орієнтуватися не на чутки, а на офіційні джерела. Бо справді, межа між «звичайними» препаратами та тими, що підпадають під обмеження, може бути неочевидною. Щоб уникнути непорозумінь, рекомендую знайти повну та актуальну інформацію саме на ресурсі, де чітко вказані умови - Які ліки не можна перевозити через кордон: повний список https://greentravel.ua/ua....-spisok там усе систематизовано – і що вважається дозволеним, і які препарати треба обов’язково декларувати, і які категорично заборонені. У статті пояснено, як діяти, якщо везеш медичні препарати для власних потреб та які документи можуть попросити. Такий підхід збереже нерви й час, бо митні правила можуть змінюватися, а Green Travel як сервіс онлайн страхування завжди дає актуальні поради для мандрівників.
|
| |
|
|