Цитата kirilzhilenko80 (

)
Помірне виділення сліз зазвичай не становить небезпеки для людини, яка носить м’які контактні лінзи. Однак сильний плач може порушити їхню стабільну посадку, спричинити тимчасове затуманення зору або відчуття сухості. Додаткове подразнення часто виникає через туш, тіні чи підводку, частинки яких потрапляють на поверхню лінзи разом зі сльозами. За появи болю, вираженого почервоніння або тривалого дискомфорту лінзи потрібно зняти.
Плакати в м’яких контактних лінзах можна, якщо це нетривалий і не дуже сильний плач. Сльози не здатні затягнути лінзу за очне яблуко, проте через надлишок рідини вона може тимчасово зміститися, прилипнути до повіки або навіть випасти. Основну небезпеку створює не сам плач, а звичка інтенсивно терти очі. Так можна змістити лінзу, пошкодити поверхню ока або занести бактерії з рук.
Після сильного плачу одноразову лінзу краще замінити новою, а багаторазову зняти, очистити та промити свіжим спеціальним розчином. За потреби можна скористатися зволожувальними краплями, але на упаковці має бути зазначено, що вони сумісні з контактними лінзами. Окремої обережності потребують жорсткі, склеральні та ортокератологічні моделі: їх рекомендують знімати, оскільки зміна сльозової плівки може порушити правильну посадку. Я знайшов багато корисних пояснень у матеріалі https://radiopyatnica.com.ua/news/chi-mozhna-plakati-u-linzah правильно діяти після цього. Саме там я отримав відповіді на запитання, які мене цікавили, і дізнався чимало нової інформації про м’які та жорсткі лінзи. На сайті також можна знайти інші пізнавальні публікації на різні актуальні теми.