Форма входа
ВАШ IP
216.73.216.153

Чернигов Мой - Новый Взгляд
Главная  Мой профильРегистрация  Выход

Отдать даром ненужные вещи в Чернигове и других городах Украины.!

Вы вошли как Гость | Группа "ГостиПриветствую Вас Гость" | RSS
Ср 05.11.2025, 18:50:51

Личные сообщения() · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
Хто знає як правильно перевірити КЕП?
Rennix
Регистрация 24.07.2025
Дата: Чт, 24.07.2025, 14:01:23 | Сообщение # 1
Рядовой
Статус: Offline
Хочу замовити повноцінну юридичну консультацію онлайн разом із підготовкою документів, які потім мають бути підписані КЕП з обох сторін. Але виникло питання як перевірити, що підпис, який мені надсилають, дійсно чинний, що це не якась помилка або вже відкликаний ключ? Якщо документи мають юридичну силу, а я не перевірив підпис, чи несе це якісь ризики для мене як клієнта? Хотілося б зрозуміти, чи це складна процедура, і чи потрібне спеціальне програмне забезпечення для цього. Бо раніше я з електронними підписами не мав справ.

beketovalim
Регистрация 24.07.2025
Дата: Чт, 24.07.2025, 14:02:54 | Сообщение # 2
Рядовой
Я працював із приватним бухгалтером, який надсилав мені акти виконаних робіт уже з накладеним КЕП. Спочатку я просто підписував у відповідь, не задумуючись. А потім мій знайомий юрист порадив перевіряти кожен підпис. І справді  одного разу виявив, що сертифікат у бухгалтера був прострочений уже кілька днів. Після цього завжди перевіряю через один із онлайн-сервісів, там буквально пара кліків, але зате є впевненість, що все офіційно й безпечніше.

dorenyurist
Регистрация 24.07.2025
Дата: Чт, 24.07.2025, 14:05:01 | Сообщение # 3
Рядовой
Працюю з держустановами, і майже всі документи приходять з КЕП. Раніше просто довіряв, що все в порядку, але після інциденту, коли нам надіслали договір із підписом співробітника, який уже не працює в організації, почав перевіряти самостійно. Виявилося, що перевірка займає пару хвилин? завантажуєш документ у спеціальний сервіс, і він одразу показує, чи дійсний сертифікат, хто підписував і чи не відкликаний підпис. Без цього зараз навіть не починаю роботу з новим контрагентом.

akhamsa
Регистрация 23.05.2022
Дата: Чт, 24.07.2025, 14:08:17 | Сообщение # 4
Полковник
Цитата Rennix ()
Хочу замовити повноцінну юридичну консультацію онлайн разом із підготовкою документів, які потім мають бути підписані КЕП з обох сторін. Але виникло питання як перевірити, що підпис, який мені надсилають, дійсно чинний, що це не якась помилка або вже відкликаний ключ? Якщо документи мають юридичну силу, а я не перевірив підпис, чи несе це якісь ризики для мене як клієнта? Хотілося б зрозуміти, чи це складна процедура, і чи потрібне спеціальне програмне забезпечення для цього. Бо раніше я з електронними підписами не мав справ.

Питання перевірки КЕП стало для мене актуальним, коли я почав працювати з великими контрактами у сфері ІТ-аутсорсу. Надіслали договір, я його підписав, а потім з’ясувалося, що з боку партнера документ був підписаний не уповноваженою особою. З того часу завжди перевіряю КЕП на сторонніх документах. У статті цього блогу https://depositsign.com/articles/yak-pereviryty-elektronnyj-pidpys/ чітко розписано, як саме перевірити КЕП і чим відрізняється звичайний електронний підпис від кваліфікованого. Там також згадується, що перевірка електронного підпису, зокрема удосконаленого або кваліфікованого, здійснюється за допомогою спеціальних засобів, наприклад, десктопної програми типу ІІТ «Користувач ЦСК-1» або через онлайн-інструменти, які надають сертифіковані довірчі сервіси. Це простий спосіб убезпечити себе в юридичному полі.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Авторство © Student. Студент рекомендуЭ: Новый сайт Чернигова
 2007- 2025