Форма входа
ВАШ IP
216.73.216.43

Чернигов Мой - Новый Взгляд
Главная  Мой профильРегистрация  Выход

Отдать даром ненужные вещи в Чернигове и других городах Украины.!

Вы вошли как Гость | Группа "ГостиПриветствую Вас Гость" | RSS
Сб 22.11.2025, 04:50:42

Личные сообщения() · Новые сообщения · Участники · Правила форума · Поиск · RSS ]
  • Страница 1 из 1
  • 1
У чому різниця між марлевим і еластичним бинтом?
bolshechem_zhizn
Регистрация 26.05.2022
Дата: Чт, 06.11.2025, 16:11:06 | Сообщение # 1
Полковник
Статус: Offline
Як правильно вибрати марлевий бинт? Є звичайні і еластичні, але я не розумію, у чому різниця і коли що краще використовувати. Іноді треба просто перев’язати рану, а іноді потрібна підтримка для суглобу. Не хочу купити щось невідповідне і потім мучитися. Хто стикався, підкажіть конкретно по вибору.

biteh
Регистрация 26.05.2022
Дата: Чт, 06.11.2025, 16:11:48 | Сообщение # 2
Подполковник
Марлевий беру тільки для прямих перев’язок, він має бути щільний, але не дуже жорсткий. Для ран краще чистий, стерильний, ширина залежить від розміру ушкодження. Еластичний потрібен, коли суглоб фіксувати або тиск створювати. Головне, щоб не передавлював і тримався на місці, інакше толку мало. Я завжди перевіряю, щоб тканина була м’яка і без запаху.

stealthme
Регистрация 16.03.2023
Дата: Чт, 06.11.2025, 16:13:10 | Сообщение # 3
Рядовой
Я зазвичай спочатку визначаю мету. Якщо рана відкрита, тільки марлевий і стерильний, можна з антисептиком. Якщо суглоб болить або набряк, еластичний краще, він підтримує і не дає набряку поширитися. Розмір рулону важливий, надто вузький для стегна чи плеча незручно, доведеться багато разів намотувати. Марлевий беру 5–10 см, еластичний дивлюся по довжині, щоб зручно обертати і тримався.

akhamsa
Регистрация 23.05.2022
Дата: Чт, 06.11.2025, 16:14:58 | Сообщение # 4
Полковник
Щоб правильно вибрати бинт, я завжди спочатку оцінюю, для чого він потрібен. Для перев’язок беру марлеві, вони повинні бути стерильні, ширина підходити для рани, щоб повністю закривала і не спадала. Еластичні використовую, якщо потрібна підтримка чи компресія, перевіряю, щоб тяглися і не передавлювали. Довжина рулону важлива, краще одразу підбирати достатню, щоб зручно обернути всю кінцівку. 
Якщо хочете подивитися різні варіанти, можна переглянути бинти марлеві стерильні https://shprici.com.ua/ua/g11410870-binty-marlevye на сайті Intella, там є різні розміри і види, це допомагає підібрати саме те, що потрібно без зайвих помилок. Також зручно дивитися склад і щільність, від цього залежить, як триматиметься перев’язка і чи не буде просочуватися.

• Страница 1 из 1
  • 1
Поиск:

Авторство © Student. Студент рекомендуЭ: Новый сайт Чернигова
 2007- 2025